Wordpress'te konu devamına kanca atma işlemi

wordpress kanca sistemi

 

Slmlar normalde konu devamına bişey eklemek için single.php dosyasını kullanıyoruz. ama eklenti yazarken bu nasıl olucak ? adam eklentiyi kurucak bide eline kod vericen bunuda single.php dosyasında alt kısma eklemi diyeceğiz..

bunu eklentinin kendisi yapması lazım oda şu şekilde oluyor. aşağıda verdiğim kodu eklenti dosyanıza yada functions.php dosyanıza ekleyebilirsiniz. içerikten hemen sonraya bir yazı ekleyecektir..

add_filter( 'the_content', function( $content ) {
  return $content . '<br>  açıklama yazısının hemen sonrasına ekler' ;
}, 0);
peki bu bizim ne işimize yararki ben konunun id sini alıp ona göre işlem yaptırıcam kardeşim diyebilirsiniz. koda dikkatli bakarsanız bir anonim fonksiyonun içinde yazıldığını görürsünüz.

buda demek oluyorki fonksiyon içinde dışardan değer yazmak için global ile belirtmemiz lazım direk yazıpta gösterebilirdim bunu özellikle söledim çünkü baya uğraştım idsi gelmedi meğerse fonksiyon içindeymiş :D

bu şekilde id sinide alabilirsiniz..
add_filter( 'the_content', function( $content ) {
  global $post;
  return $content . $post->ID;
}, 0);
Gerisi size kalmış bu derste anlatacaklarım bukadardı bu kodları daha iyi anlamak için php bilginizin olması gerekir php derslerimiz youtube kanalımızda oynatma listesi olarak mevcuttur ayrıca php ile site yapımı derslerinide anlattık o dersleride izlerseniz aslında wordpressin yapısınıda az çok anlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popular

PHP DERSLERİ 51 MYSQL'DE FOREİGN KEY KULLANIMI

Twitch Kanalınızda (obs) Video Oynatmak,Reklam Eklemek

OBS SAHNE GEÇİŞLERİNDE KASMA SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM