Wordpress'de Bir Kullanıcının Toplam yorum sayısını Bulmak

wordpress kullanıcı bilgilerini kodla getirme

Slmlar bu dersimizde siteye giren bir kullanıcının toplam yorum sayısını bulmayı göstericem. isterseniz bu bilgileri uyelerinizede gösterebilirsiniz. hemen başlayalım..

Öncelikle üye bilgilerini bulmamız gerekiyor. bunun için aşağıdaki kodu kullanıyoruz. Bu kodu kullandığınız temanın içindeki functions.php dosyanın en altına yapıştırın..

$user = new wp_user();
Uye bilgilerini getirdik ama içi boş dönüyor. giriş yapmış bir kullanıcının bilgilerini göstermek için wp_user() fonksiyonu içine geçerli uyenin id sini yazıyoruz. aşağıdaki kodda bunu yaptık. yani burda demek istediğim her kullanıcının kendi ekranında onun bilgileri gözükecek..
 $user = new wp_user(get_current_user_id());
Şimdi veritabanından uyeye ait yorumları çekiyoruz. geçerli uyenin id sini bulmak için az önce oluşturduğumuz uye bilgilerinden yararlandık $user değişkeni içine girdik bu şekilde $user->data->user_email mail adresi eşit olan kullanıcıyı bulduk $wpdb->comments bu kod tablonun ismidir dinamik olsun diye ismini yazmadık isterseniz wp_comments şeklinde de yazabilirsiniz.
$user = new wp_user(get_current_user_id());

function commentCount() {

    global $user;
    global $wpdb;
    $count = $wpdb->get_var('SELECT COUNT(comment_ID) FROM ' . $wpdb->comments. ' WHERE comment_author_email = "' . $user->data->user_email . '" and comment_approved = 1');
    return $count;
}

echo '<pre>';

echo commentCount();
Kodların son hali yukarıdadır echo commentCount() fonksiyonu ile giriş yapmış üyenin toplam yorumunu bulabilirsiniz bu kod wordpressin bütün sayfalarında çalışır ister anasayfada listeleyin ister konunun devamında anlatıcaklarım bukadardı sormak istediğiniz sorular varsa bize yorum bölümünde yazabilirsiniz. herkese kolay gelsin...

Yorumlar

  1. youPHPTube (AVİDEO) script'ini hosting'e kurmayı öğretir misin hocam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. wordpress video teması kullanabilirsin kardeş wordpress altyapısı ve eklentileri daha sağlamdır..

      Sil

Yorum Gönder

Popular

Twitch Kanalınıza CHAT Paneli koymak Kolay Anlatım

OBS SAHNE GEÇİŞLERİNDE KASMA SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM

PHP DERSLERİ 51 MYSQL'DE FOREİGN KEY KULLANIMI