Wordpress'te Spam Yorumları Engellemek İçin Disqus Kullanmak

disqus yorum eklentisi


WordPress kullanıcılarının başına en çok gelen sorunlardan biriside siteye giren kişi sayısı arttıkça spam yorumlarında artmasıdır. spam yorum derken küfür eden kullanıcıdan bahsetmiyorum otomatik olarak bot gönderen kişiler var, bir program vasıtasıyla durmadan yorum gönderiyorlar.

Son sürüm WordPress kursanız bile bu yorumlardan kurtalamıyorsunuz. bunları engelleminin yolu yorumları kaldırmak ve bunun yerine disqus yorum eklentisini kullanmaktır, hemen nasıl yapılacağını anlatmaya başlayalım..

Öncelikle yorumları kapatmamız gerekiyor bunun için ayarlar -> tartışma bölümünden yorum yazmayı kapatıyoruz..

worpdress yorumları kapatma

Yorumları engelledikten sonra disqus eklentisini kuruyoruz, kurulumu yaptıktan sonra yanda menu olarak gözüküyor. tıklıyoruz ve eklenti sayfasına giriyoruz. öncelikle disqus hesabı açmanız gerekli sitesini girip bir hesap açın bu linkten disqus sitesine ulaşabilirsiniz..

Daha sonra eklenti sayfasında bir hesabınız varmı diye soruyor evet diyoruz..

disqus

karşımıza gelen ekrandan wordpress installation page sayfasına tıklayalım 


Bizi disqus sitesine yönlendiricek ve site seçin şeklinde bir ekran çıkıyor bu ekranı kapatın boş bir yere tıklayınca kapanır.



create site linkine tıklıyoruz..

dusqus site oluşturma

Bu sayfada sitemizin adresini, kategori ve dilini seçiyoruz aşağıdaki resimdeki gibi yapın. yapın derken site yerine localhost yamayın arkadaşlar kendi site adınızı yazın..


karşımıza gelen panelde bir çok web sitesinin ikonu çıkıyor burdan biz wordpressi kullandığımız için wordpress seçiyoruz haliyle :D 


disqus wordpress seçme


son olarak karşımıza bir anlatım videosu ve alt kısımda bir kod çıkıyor bu kodu kopyalıyoruz.. boş olan inputa bir şey girmenize gerek yoktur..


Eklenti sayfamıza geri dönüyoruz ve site configuration kısmından shortname kısmına kopyaladığımız kodu yapıştırıyoruz normalde bu kısım kapalı oluyor, aşağıdaki butondan aktif edin ve kayıt yapın.


Hepsi bukadar artık konularınızın yorum bölümünde eklentiyi görebilirsiniz. yalnız yeni bir konu eklediğiniz zaman yorumlara izin ver demeyi unutmayın, yoksa yorumlar gözükmez.

 bu dersimiz bu kadardı herkese kolay gelsin sormak istediğiniz sorular varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz.


Yorumlar

Popular

Twitch Kanalınıza CHAT Paneli koymak Kolay Anlatım

OBS SAHNE GEÇİŞLERİNDE KASMA SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM

PHP DERSLERİ 51 MYSQL'DE FOREİGN KEY KULLANIMI